Hjortron!
Recepten har jag hittat på nätet
Hjortron-sour
2 msk hjortronsylt
2,5 tsk florsocker
4 cl pressad citron
5 cl irländsk whiskey
is
Ta en ”shaker” eller burk. Fyll till två tredjedelar med is. Häll i whiskey, citronsaft och socker. Skaka i tjugo sekunder. Fyll ett whiskyglas med ny is. Lägg i sylt. Sila upp drinken.
Recepten har jag hittat på nätet
Hjortron-sour
2 msk hjortronsylt
2,5 tsk florsocker
4 cl pressad citron
5 cl irländsk whiskey
is
Ta en ”shaker” eller burk. Fyll till två tredjedelar med is. Häll i whiskey, citronsaft och socker. Skaka i tjugo sekunder. Fyll ett whiskyglas med ny is. Lägg i sylt. Sila upp drinken.
Källa: ÖstersundsPosten
Hjortron-cheesecake
Fyllning:
135 g Philadelphiaost
0,5 dl socker
1 st ägg
1 msk gräddfil
1 msk grädde
1 tsk arrowrot
10 g hjortron eller hjortronpuré
• Botten:
25 g digestivekex
10 g smör
1 tsk socker
• Gör så här:
1. Fyllning: Blanda alla ingredienser till fyllningen (rumstempererade) till en slät och len smet.
2. Botten: Krossa digestivekexen och blanda väl med smält smör och socker. Lägg i botten på en form och baka botten i 170 grader cirka 25 min.
3. Låt svalna och lägg sedan i fyllningen. Ställ kallt. Servera gärna med varm ”mylta”.
Källa: recept.nu
En snabb och enkel förrätt som även passar perfekt på en buffé är kallrökt lax serverad med hjortron crème fraiche. 3 msk hjortronsylt och 2 dl crème fraiche brukar bli lagom. Lite toast till sen är det bara att servera!Fyllning:
135 g Philadelphiaost
0,5 dl socker
1 st ägg
1 msk gräddfil
1 msk grädde
1 tsk arrowrot
10 g hjortron eller hjortronpuré
• Botten:
25 g digestivekex
10 g smör
1 tsk socker
• Gör så här:
1. Fyllning: Blanda alla ingredienser till fyllningen (rumstempererade) till en slät och len smet.
2. Botten: Krossa digestivekexen och blanda väl med smält smör och socker. Lägg i botten på en form och baka botten i 170 grader cirka 25 min.
3. Låt svalna och lägg sedan i fyllningen. Ställ kallt. Servera gärna med varm ”mylta”.
Källa: recept.nu
Källa: Ulrica Peijne Från tasteline
Mitt PS: Passar även till julbordet, rökt fårfiol, rökt renstek ..... mm